Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bulgaristan sosyal hizmet kurum yöneticileri Ayvalık'ta

Bulgaristan sosyal hizmet kurum yöneticileri Ayvalık

Bulgaristan'ın değişik kentlerinde bulunan huzurevleri ve sosyal hizmet kurumlarının yöneticilerinden oluşan grup, 40 yıllık tatil alışkanlıklarını değiştirerek bu yıl Ayvalık'ı tercih etti.

Bulgaristan’ın değişik kentlerinde bulunan huzurevleri ve sosyal hizmet kurumlarının yöneticilerinden oluşan grup, 40 yıllık tatil alışkanlıklarını değiştirerek bu yıl Ayvalık’ı tercih etti.
Daha önce güney egede uzun yıllar tatillerini geçiren Bulgar gurup, bu sene bu alışkanlıklarından vazgeçerek Ayvalık’ta tatil yaptı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret ederek Ayvalık’ı çok beğendiklerini ve bundan sonraki yıllarda tatil için yine Ayvalık’a geleceklerini söylediler.
Bulgar gurubun Ayvalık hakkındaki düşüncelerinden mutluluk duyduğunu ifade eden başkan Gençer, Bulgaristan ile Türkiye’nin komşu olduğunu ve daha iyi ilişkiler içinde olunması gerektiğini söyledi.
Gençer, devamında şunları kaydetti: “Bu ilişkiler içinde turizm ve ticaretin de dahil olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunun içinde kültür turizmi de olmalı. Tatillerini bundan sonra Ayvalık’ta geçirecek olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Son zamanlarda ilçemize gelen Bulgar vatandaşlarda artış gözlüyoruz. Ayvalık’ı tanıdıkça daha çok beğenip seveceğinize inanıyorum. Ülkenize döndükten sonra oradaki dostlarınıza buralarını tavsiye ederseniz bizi mutlu edersiniz. Sizleri önümüzdeki yıllarda da burada görmek isteriz.”
Başkan Gençer’i internetten takip ettiklerini kaydeden Bulgar gurup, “Başkan yaşlılarla ve çocuklarla çok yakından ilgileniyor fotoğraflarını gördük, kendisi çok iyi bir yönetici. Sayın başkan Gençer’i Bulgaristan’a bekliyoruz. Onu ülkemizde, şehrimizde misafir etmekten mutluluk duyarız. Kendisi ve Türkler çok misafirperver insanlar. 40 yıldır tatil için gittiğimiz kentlerde jübilemizi yaptık. Bundan sonra tatilimiz, burada Ayvalık’ta yapacağız, burasını çok sevdik” dediler.
Bulgar gurup, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri başkan Gençer’e verirken, Gençer’de Bulgar konuklarına zeytin, zeytinyağı ve ilçenin tanıtımının yer aldığı kitapçıkların bulunduğu çantalardan armağan etti.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı